CBCG: Više od 2.700 blokiranih kompanija, najzaduženija „Zavala invest“

Bez autora
Jun 04 2013

Na novom spisku preduzeća sa blokiranim računima, koji je objavila Centralna banka u ponedjeljak u Podgorici, nalazi se 36 kompanija više nego na prošlom, a najveće dužnike i dalje predvodi „Zavala invest“. Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa dopunama Zakona o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se 2,521 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 195 ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u. Najzaduženija kompanija na junskom, 12. spisku blokiranih preduzeća je „Zavala invest“ sa dugom od oko 34,9 miliona eura, koji je povećan u odnosu na maj. To, preduzeće u blokadi je oko 1,37 hiljada dana ili skoro tri godine i devet mjeseci. Kompanija MCC Engineering, sa dugom od 16,45 miliona eura, na drugom je mjestu na listi, a u blokadi je skoro tri godine i četiri mjeseca.

CBCG: Više od 2.700 blokiranih kompanija, najzaduženija „Zavala invest“Na novom spisku preduzeća sa blokiranim računima, koji je objavila Centralna banka u ponedjeljak u Podgorici, nalazi se 36 kompanija više nego na prošlom, a najveće dužnike i dalje predvodi „Zavala invest“.

Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa dopunama Zakona o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se 2,521 hiljada kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 195 ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

Najzaduženija kompanija na junskom, 12. spisku blokiranih preduzeća je „Zavala invest“ sa dugom od oko 34,9 miliona eura, koji je povećan u odnosu na maj. To, preduzeće u blokadi je oko 1,37 hiljada dana ili skoro tri godine i devet mjeseci.

Kompanija MCC Engineering, sa dugom od 16,45 miliona eura, na drugom je mjestu na listi, a u blokadi je skoro tri godine i četiri mjeseca. Firma Slobšar&Cok, čija blokada traje oko tri godine, duguje 8,3 miliona eura. Računi budvanskog preduzeća Maestral inženjering i podgoričkog „Radoja Dakića“ blokirani su zbog dugova koji su u odnosu na prošli mjesec blago povećani na oko 6,27 miliona eura, odnosno 6,26 miliona eura. Budvansko preduzeće je u blokadi preko četiri godine i šest mjeseci, a podgoričko više od 12 godina i četiri mjeseca. CBCG ima obavezu da na svom sajtu, prvog radnog dana u mjesecu, objavljuje imena preduzeća ili preduzetnika čiji su računi blokirani duže od 30 dana i čiji iznos blokade prelazi deset hiljada eura. Imena kompanija se na sajtu CBCG, u cilju obezbjeđivanja pune nepristrasnosti, objavljuju po azbučnom redu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik